Zbor Medžlisa IZ Rijeka - SELSEBIL

Ženski zbor Islamske zajednice Rijeka „SELSEBIL“, osnovan je još davne 2004 godine, uz uporni i kontinuirani angžmana prije svega samih djevojaka a i Hajrudin ef. Mujkanovića kao voditelja zbora. Naziv „SELSEBIL“ djevojke su same odabrale, kako bi kroz taj naziv bile prepoznatljive u svojim nastupima. U zboru danas pjeva 12-ak djevojaka. Hajrudin ef. Mujkanović je od svog dolaska u Rijeku stalno bio i radio sa zborom koji i danas djeluje kroz svoje nastupe. Zbor „SELSEBIL“ do sada nije izdao niti jedan CD što ima namjeru ukoliko se iznađu sredstva za realizaciju takvog posla.  Djevojke se sastaju jedanputa po potrebi i više puta tjedno kako bi se uvježbale i pripremile za mnogobrojne nastupe. Repertoar  „SELSEBILA“  čine illahije - vjerske pjesme koje veličaju Boga; kaside - vjerske pjesme koje govore o božjim vjerovjesnicima; sevdalinke - tradicionalne bosanske narodne pjesme.

Osim sudjelovanja u programima unutar vjerskih potreba same Islamske zajednice u Rijeci, njihovim nastupima redovito su popraćeni i druge manifestacije u organizaciji Islamske zajednice u Rijeci, Bošnjačke nacionalne zajednice Rijeka te drugih asocijacija na području Primorsko-Goranske županije pa i šire. Do sada su ostvarile nekoliko svojih nastupa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Austriji.  Zbor „SELSEBIL“  se zahvaljuje svima koji su pružali nesebičnu podršku sve ove godine. Veliko hvala Islamskoj zajednici u Rijeci, na strpljenju i podršci. Hvala svim džematlijama i prijateljima. Hvala glavnom imamu MIZ Rijeka Hajrudin ef. Mujkanović na predanom radu, prijateljstvu, moralnoj potpori i strpljenju.

Također se zahvaljujemo svim bivšim članicama koje su sudjelovale u zajedničkom snu zbora „SELSEBIL“. Mnoge sada imaju obitelji ili su započele život u novoj sredini, a neke su nas stjecajem okolnosti napustile, međutim sve one imaju posebno mjesto u našem sjećanju, jer su uložile velik dio sebe i poklonile nam svoju ljubav.

Hvala našim obiteljima na nastojanjima da nas usmjere na pravi put, te što su i sami proživljavali sve što i mi; uspjeh, ponekad tugu, a ponajviše sreću...

Hvala Stvoritelju, Milostivom, Samilosnom!

ČLANICE ZBORA MIZ RIJEKA

    Sanela Muminović rođena 05.06.1988. u Bajinoj Bašti. Završila srednju Ekonomsku školu Mije Mirkovića u Rijeci, smjer upravni referent trenutno studentica Pravnog fakulteta u Rijeci. U svoje slobodno vrijeme radi gdje stigne i kako stigne. Članica je OKM-a Rijeka i voditeljica hora.
Meliha Bureković rođena 24.02.1989. u Kalesiji. Završila srednju Trgovačku školu u Rijeci, smjer komercijalist, a trenutno je studentica fakuleteta za Turistički menagment. U slobodno vrijeme radi kao studentica, članica je OKM-a Rijeka.
 


Tea Hajdarević rođena 15.07.1990. u Rijeci. Završila srednju Medicinsku školu u Rijeci, smjer fizoterapeut, trenutno je studntica na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Članica OKM-a Rijeka.

Azra Mušanović rođena 27.7.1990. u Brčkom. Završila srednju Ekonomsku školu Mije Mirkovića u Rijeci, smjer ekonomist, trenutno je studentica Ekonomskog fakultet u Rijeci. Članica OKM-a Rijeka.

Alma Čočić rođena 28.06.1990. u Rijeci. Završila srednju Turističku školu u Krku, trenutno je studentica Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Rekreativno trenira rukomet, tenis i svira klavir.

Majda Hodžić rođena 14.01.1990. u Rijeci. Završila Medicinsku školu u Rijeci, smjer farmaceut, trenutno je studentica Medicinskog fakulteta u Rijeci, Medicinski menagment. U slobodno  vrijeme radi u kućanstvu.
Laura Tači rođena 11.03.1979. u Beogradu. Srednju školu završila u Njemačkoj. Trenutno  honorarno radi u Divanhani, prostoru Medžlisa Islamske zajednice Rijeka. U slobodno vrijeme čita.

Meliha Jusić rođena u Cazinu. Srednju školu (medresa Džemaludin ef. Čaušević) završila u Cazinu, BiH. Trenutno je studentica Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. 


                              Eldina Bikić rođena u Rijeci. Završava srednju medicinsku školu u Rijeci. Dugogodišnja članica zbora MIZ Rijeka. U slobodno vrijeme čita.

TOK GRADNJE IC-a

Islamski centar Rijeka

14.05.2013

 

 

 

Opsirnije

Donacije

Svojom donacijom možete postati VAKIFI

Islamskog kulturnog centra u Rijeci

na čemu ćemo Vam biti neizmjerno zahvalni:

Za uplate u R Hrvatskoj:

Svrha uplate: Izgradnja IKC-a Rijeka

IBAN: HR74 2340009-1410120392

Poziv na broj: 25308 - 100

OIB 38190246619

Za uplate izvan R Hrvatske  Payment outside Croatia:

IBAN:HR74 2340 0091 4101 2039 2

Privredna banaka Zagreb d.d.   10 000 Zagreb, Račkoga6, Croatia

SWIFT CODE PBZGHR2X 

Svrha plaćanja: Donacija za izgradnju IKC-a u Rijeci

Osnov naplate: 636 pomoć i poklon

Kontakt

Naziv: Medžlis Islamske zajednice Rijeka

Sjediste: Islamski centar Rijeka

Adresa: Ante Mandica 50, 51000 Rijeka

Telefon: 00 385 51 317 059

Fax: 00 385 51 212 833

E-mail: mizrijeka1@gmail.com 

Web: www.medzlis-rijeka.org