Novosti

Prvi festival islamskog vjeronauka u Rijeci

25.05.2017

ODRŽAN 1. FESTIVAL ISLAMSKOG VJERONAUKA I SUSRET POLAZNIKA VJERONAUKA U HRVATSKOJ

Islamski centar Rijeka u subotu, 13. svibnja 2017. odnosno 19. Ša’bana 1438.h.g. je bio nurli, oplemenjen i ukrašen najvećim dječijim džem’atom od njegovog otvorenja, a prošlo je upravo četiri godine.

Naime, tog dana održan je 1. Festival islamskog vjeronauka ili prva smotra polaznika mekteba i islamskog vjeronauka Islamske zajednice u Hrvatskoj i to onih najboljih.

Zaista je bio prekrasan prizor, doživljaj i osjećaj vizualno ali i glasovno osjetiti preko 400 dječijih glasova koji su ispunjavali riječku džamiju učeći salavate, tekbire i prezentirajući znanje koje su stekli u protekloj školskoj/vjeronaučnoj godini kroz mekteb i vjeronauk.

Okupljeni oko svojih muallima, u društvu (nepoznatih) vršnjaka iz svih dijelova Hrvatske, smisao i cilj Prve smotre mektebskih polaznika i polaznika vjeronauke je ispunio očekivanja ali i zadovoljstvo. Nakon ugodnog programa izvedenog od polaznika MIZ Rijeka, prezentacije predstavnika Škole Kur’ana iz nekoliko Medžlisa, vjersko-prosvjetna referentica m. Emina Mešić iskazala je svoje zadovoljstvo, radost i ushićenje zbog okupljanja djece na jednom mjestu kako bi se okupila oko zajedničkih vrijednosti ali i povezala sa svojim vršnjacima iz drugih gradova te gradili prijateljstva.

Upravo je zato osmišljeno cjelodnevno druženje nakon podne-namaza kroz sportsko-rekreativne susrete kako za dječake tako i djevojčice u krugu Islamskog centra Rijeka s predivnim pogledom na more. Muallima Mešić prozvala je najbolje učenike koji su ostvarili plasman na Državnom natjecanju te uručila Zahvalnice i Pohvalnice Medžlisima u Hrvatskoj na čelu sa glavnim imamima.

Muftija dr.Aziz Hasanović u emotivnom nastupu je govorio o važnosti vjeronauka i mekteba ističući da je temeljna misija Islamske zajednice poučavanje i odgajanje djece i mladih, a muallimi su temelj za odgoj i poučavanje te da roditelji u njima prepoznaju najbolje suradnike u misiji odgoja.

Istakao je značaj ovakvih susreta kroz koji se jačaju vrijednosti ali i osjećaji povezanosti i prijateljstva.

Pohvalivši Muallimski kolektiv MIZ Rijeka na domaćinstvu i organizaciji, muftija je istakao  vrijednost Islamskog centra u Rijeci kao mjestu mira, dijaloga i širenju pozitivnih vrijednosti.

Poslije prvog dijela programa, uslijedilo je zajedničko fotografiranje na platou Isalmskog centra Rijeka, a potom sportsko-rekreativno-zabavni dio.

Mnoga djeca su po prvi put posjetila Islamski centar Rijeka i ostali su oduševljeni njegovim izgledom.

TOK GRADNJE IC-a

Islamski centar Rijeka

14.05.2013

 

 

 

Opsirnije

Donacije

Svojom donacijom možete postati VAKIFI

Islamskog kulturnog centra u Rijeci

na čemu ćemo Vam biti neizmjerno zahvalni:

Za uplate u R Hrvatskoj:

Svrha uplate: Izgradnja IKC-a Rijeka

IBAN: HR74 2340009-1410120392

Poziv na broj: 25308 - 100

OIB 38190246619

Za uplate izvan R Hrvatske  Payment outside Croatia:

IBAN:HR74 2340 0091 4101 2039 2

Privredna banaka Zagreb d.d.   10 000 Zagreb, Račkoga6, Croatia

SWIFT CODE PBZGHR2X 

Svrha plaćanja: Donacija za izgradnju IKC-a u Rijeci

Osnov naplate: 636 pomoć i poklon

Kontakt

Naziv: Medžlis Islamske zajednice Rijeka

Sjediste: Islamski centar Rijeka

Adresa: Ante Mandica 50, 51000 Rijeka

Telefon: 00 385 51 317 059

Fax: 00 385 51 212 833

E-mail: mizrijeka1@gmail.com 

Web: www.medzlis-rijeka.org